Vår satsning på 3D-Print är att utveckla komponenter som är användbara på riktigt. Mark Two använder tekniken Continuous Fiber Fabrication, en patenterad teknik för att förstärka din utskrift med kontinuerliga fibrer. Dubbla skrivarhuvuden deponerar plastmaterial från ett huvud och förstärkningsfiber från det andra med hög precision. Det ger robusta komponenter med mycket hög hållfasthet i förhållande till densitet.

Markforged Mark Two
Markforged Mark Two

Vi använder byggmaterialet Onyx. Det är ett särskilt utvecklat polyamidfilament med mikroskopiska kolfiber, som ger både styrka och styvhet, dessutom vid behov extra fiberförstärkning, som kolfiber, kevlar eller glasfiber. Onyx ger styva, starka och ger utskrifter med noggranna toleranser. Onyx är 1,4 gånger starkare och styvare än ABS.

Ett annat material vi kan göra utskrifter i är nylon. Nylonfilament är flexibelt och slagtåligt och kan göras styvt med hjälp av kontinuerliga fiberalternativ. Det är ett mångsidigt material både med och utan förstärkande fibrer.

Vi vill ha ett annorlunda erbjudande genom att vara specialister på att bygga in metallförstärkningar och insatsgängor i de komponenter och system vi utvecklar och levererar.

Med de stora resurser vi har inom svetsning, plåtformning, cnc-bearbetning och egen design/konstruktion blir det kostnadseffektivt och fördelaktigt gällande ledtider.

BYGGVOLYM: 320 x 132 x 154 millimeter

LAGERUPPLÖSNING: 100 mikrometer